tisdag 16 oktober 2012

Köket börjar ta form

Köket börjar sakta men säkert komma på plats. Vi har nu klarat av en vatternskada, fraktskadade skåp och en förkort bänkskiva men nu börjar det i alla fall att se ut som ett kök. Här ser ni vår köksö som vi valt att göra till en kombination av arbetsyta, förvaring och sittplats.
Mycket står still på grund av att vi väntar på den nya bänkskivan men vi har massor annat att pyssla med. Till helgen kan vi förhoppningsvis kakla och på kvällarna håller Rikard på med passbitarna som är ett riktigt pusslande. Vi valde att göra ett riktigt röjryck under helgen och fick bort en hel del flyttlådor men det innebär att byggandet står still. Nu när tjejerna är på plats och Rikard börjat jobba heltid igen så är renoveingstiden begränsad och det känns lite frustrerande ibland.
På köksväggen ser ni en förälskelse. Det var faktiskt i Östersund som jag förälskade mig i denna tapet, Josef Franks Eldblomma för snart fyra år sedan. Vi var på besök hos Lina Oskarsson i Marieby när hennes bror håll på att renovera ett fantastiskt fint äldre hus. I köket hade de Josef Frank och jag var fast. Rikard delar inte min förälskelse utan har mer ok:at den.
 
Det är frustrerande att vara i huset på dagtid när det finns så mycket att göra utan att kunna göra så mycket. Tjejerna tar all min tid just nu och från och med nu kommer allt som har med huset att göra att ta längre tid. Snart börjar jag jobba igen och då blir tiden ännu mer begränsad. Det gäller att ställa om tankesättet, leva i nuet och ta tillvara på de renoveringsstunder som blir över. Rikard känner också att tiden inte riktigt räcker till. Han som varit van att disponera dagarna helt själv tycker inte att han gjort någonting sedan han började jobba. Samtidigt så är känslan av att vara i huset enbart positiv. Det finns ett lugn och en harmoni här och det känns fortfarande overkligt att det är vårt. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så vackert det blir! Vilka ytor!
Och en micro i köket istället för i tvättstugan... Man blir tacksam för de små sakerna när man renoverar. Jag minns när vi kunde koppla in spisen igen och kunde ha kylskåpet i köket igen istället för i hallen. Vilken underbar känsla!
Det är strongt av er att göra detta - men det blir så himla bra! Stort grattis till en fantastisk arbetsinsats!

Veronica sa...

Tack så mycket! Ja här finns plats för mycket spring i benen :)

Kram