måndag 9 maj 2016

En magisk eftermiddag

Igår hade Gundegabaletten sin våruppvisning. Det var en pirrig tjej här hemma som gjorde sig i ordning för sin första balettuppvisning. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss här hemma då ingen varit i kontakt med balett tidigare. Däremot så hade vi hört att uppvisningen skulle vara ca tre timmar lång och vi var lite oroliga för Signes skull. Men föreställningen var ren magi!
Vi fick se en blandning av olika åldersgrupper där Alice hör till de näst yngsta visa upp olika danser och stilar. En mix av klassisk balett, karaktärsdans och showdans i färgsprakande dansnummer. Alice danslärare är en otroligt engagerad och duktig dansare som vigt sitt liv åt dansen. Hon går in i olika karaktärer som till exempel cirkusdirektör där hennes små dansare blir till hästar som rider runt och gör konster i manegen. 
Föreställningen avslutades med ett smakprov från Svansjön. Signe blev helt tagen av alla vackra svanar och den dramatiska musiken skrämde henne när trollkarlen och den svarta svanen intog scenen. Tre timmar ren magi och vår lilla balettdansös imponerade stort på oss alla. Vi avslutade kvällen på Kinarestaurang tillsammans med mina föräldrar och yngsta bror med flickvän som också var på plats. 

1 kommentar:

Farmor sa...

Gissa om jag velat vara där? Låter som en fantastisk föreställning! Alice är hjärtknipande fin i sin tulpanposition!
Kram från oss