fredag 10 juni 2016

Skolavslutning

Sommartjejer redo för skolavslutning. 
Vi bjöd mormor och morfar på smörgåstårta i eftermiddag. Borgs smörgåstårta är ett riktigt teamwork, Rikard sätter ihop tårtan och jag dekorerar den.
Skolavslutningar är speciella då man som lärare ofta är väldigt trött efter många sena kvällar för att hinna slutföra allt så här på slutet. Betygsättning, schemabrytande aktiviteter, och mycket administrativt. En del barn klarar schemabrytande aktiviteter och avslut bra medan andra blir både oroliga och ledsna och behöver mycket stöttning. Jag blir alltid väldigt emotionell när jag ser och hör alla fina sommarklädda barn sjunga den blomstertid nu kommer. Den sista skolveckan har inneburit många sena kvällar för min del och jag är trött men samtidigt väldigt lycklig. Satt uppe alldeles för sent igår och gjorde i ordning små cellofanpåsar till mina sexor med små symboliska saker att ta med sig till högstadiet.
Fick denna vackra Ernst vas av mina elever. Jag kommer verkligen att sakna detta gäng så fina och kloka ungdomar som nu går vidare mot nya äventyr. Nu är det fyra arbetsdagar kvar sedan tar jag sommarlov!


1 kommentar:

Farmor sa...

Vilken tårta! Och vilka fina skolflickor! Ni kan, ni!
Sommarkramar från farmor